Loading...

De mutaties van Mollie verwerken in de boekhouding.

De mutaties van Mollie verwerken in de boekhouding.

Simpel en snel, altijd en overal de mutaties van Mollie verwerken in de boekhouding van www.7x24.nl .

Exporteer de mutaties vanuit je Mollie abonnement, in een MT940 formaat dagelijks of maandelijks.

Er doen zich 2 situaties voor, je gebruikt de module factureren van 7x24 of je gebruikt een eigen facturatieprogramma waarmee de facturen via Mollie betaald worden.

In het eerste geval importeer je de geëxporteerde Mollie mutaties en verwijder je de door Mollie ontvangen bedragen (groen), want de betaalde verkoopfactuur wordt tijdens te betaling met Ideal automatisch afgeboekt (de verkoopfactuur staat dus niet meer open) . De door Mollie betaalde bedragen boek je op een tussenrekening met btw code geen, het saldo valt weg tegen de door Molle overgemaakte bedragen op jouw bankrekening die ook op deze tussenrekening wordt geboekt. De door Mollie in rekening gebrachte kosten boek je op een grootboekrekening kosten Mollie incl. 21% btw.

In het tweede geval importeer je de geëxporteerde Mollie mutaties via de financiële rekening Mollie en boek je de door Mollie ontvangen bedragen naar de tegenrekening verkopen 21% of 9% afhankelijk met BTW code 21% incl. of 9% incl. voor de verkopen binnen Nederland. In de omschrijving van de mutatie staat het IBAN nummer van de klant vermeld, je kunt dus de verkopen uitsplitsen naar de verkopen per EU land en door de BTW code geen te gebruiken komt het bedrag niet op de BTW aangifte te staan. Als je de verkooprekening uitsplitst per land krijg je in de winst en verlies rekening een overzicht van de verkopen per land die je dan kunt opgeven in de btw aangifte van het land waar de verkoop plaats gevonden heeft.