Loading...

Nieuwe BTW-id

BTW-id:

Vanaf nu kun je het nieuwe BTW-id nummer invullen in je eigen abonnement gegevens in het tabblad bedrijfsinformatie en bij de relatie, zijnde een eenmanszaak, waar je de BTW naar verlegd.

Het nieuwe BTW-id nummer wordt alleen gebruikt voor de eenmanszaken met of zonder personeel voor de communicatie naar je relaties.

Het huidige BTW nummer wordt alleen gebruikt voor de communicatie naar de belastingdienst.

Verander het oude BTW nummer niet want anders wordt het onjuiste BTW nummer voor de BTW aangifte verzonden.

Voor diegene die gebruik maken of willen gaan maken, dient factuur layout aangepast te worden.

Factuur layout.

Wat betreft je factuur layout doe je het volgende:

1. Maak een kopie van je huidige standaard factuur layout en wijzig de naam van deze kopie in b.v. FactuurNLBTWid .
2. Wijzig in de factuur layout FactuurNLBTWid je bedrijfsgegevens het veld BTW-nummer in BTW-ID en uwBTWNummer in uwBTWID nu wordt alleen je nieuwe BTW-id nummer zichtbaar op je factuur. Maak deze factuur layout per 01-01-2020 je standaard factuur.

Voor diegene die gebruik maken of willen gaan maken dient factuur layout aangepast te worden.

Factuur layout voor eenmanszaken met BTW verlegging naar eenmanszaken.

Wat betreft je factuur layout doe je het volgende:

1. Maak een kopie van je huidige standaard factuur layout en wijzig de naam van deze kopie in b.v. FactuurNLBTWidverlegd .
2. Wijzig in de factuur layout FactuurNLBTWidverlegd je bedrijfsgegevens het veld BTW-nummer in BTW-ID en uwBTWNummer in uwBTWID nu wordt alleen je nieuwe BTW-id nummer zichtbaar op je factuur.
3. Vervolgens wijzig je de factuur layout FactuurNLBTWidverlegd de BTW gegevens van de relatie waar de BTW naar wordt verlegd, uw BTW-nummer in uw BTW-id en relBTWNummer in relBTWID nu worden de nieuwe BTW van de relatie ook vermeld.
4. Vermeld deze factuur layout in de bijbehorende relatie waar je de BTW naar verlegt in het tabblad extra, dan wordt de standaard factuur layout tijdens het selecteren van de desbetreffende relatie overschreven door de factuur layout FactuurNLBTWidverlegd.

Layout herinnering of aanmaning.

1. Maak een kopie van je huidige standaard layout voor de herinnering en wijzig de naam van deze kopie in b.v. HerinneringNLBTWid .
2. Wijzig in de layout voor de herinnering HerinneringNLBTWid je bedrijfsgegevens het veld BTW-nummer in BTW-ID en uwBTWNummer in uwBTWID nu wordt alleen je nieuwe BTW-id nummer zichtbaar op je herinnering. Maak deze herinnering layout per 01-01-2020 je standaard herinnering.